2012. február 11., szombat

Hörcsögöknek egy kis finomság

RÁGCSÁLÓSÜTI MAGVAKBÓL

  • 250 g-nyi mag
  • néhány mogyoró és mazsola, esetleg néhány aszalt gyümölcsdarab
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • néhány sütőpapír
Mindent alaposan összekeverni, majd ha úgy véljük, hogy túl száraz, akkor egy kevés vizet is önthetünk hozzá. Ezt követően alaposan keverjük össze, formázzuk meg, majd rakjuk a sütőlapokra és 150°C-on 40-50 percig süssük meg. Fagyasztásra alkalmas, így akár egy évig is tárolhatjuk! Ketrecben egy hétnél tovább ne tartsuk benn! Esetenként különböző vitaminkészítményeket is adhatunk hozzá.

RÁGCSÁLÓTALLÉR

  • 50 g búza
  • 150 g zabpehely
  • 20 g köles
  • 20 g hántolatlan szezám
  • 2 reszelt répa
  • 1 tojás
  • víz
A hozzávalókat összekeverni, majd egy rudat formáljunk belőle, amikből vékony szeleteket vágunk. Ezt követően 10 percen át 175°C-on sütni. Fagyasztásra alkalmas!

RÁGCSA KIFLI

  • 1 csészényi zabpehely
  • 1 csészényi kókuszreszelék
  • 1 csészényi reszelt mogyoró
  • mazsola
  • szeletelt mogyoró
  • reszelt alma
  • banán

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze. Abban az esetben, ha a tészta túl száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát ezután kifli alakba formáljuk meg és 150°C-on 10-15 °C-on süssük meg. 

SZÍNES KEKSZEK

  • Gyümölcs, zöldség
  • zabpehely
  • különböző magvak
  • szeletelt mogyorók
  • liszt
Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd terítsük ki és szúrjunk ki különböző alakú kekszeket a megfelelő formákkal. 150°C-on 20 percig süssük, míg megfelelően kemények nem lesznek!

MOGYORÓ-OSTYA

  • tengerimalac eleség
  • néhány mogyoró
  • mazsola
  • liszt
  • tojás

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és abban az esetben, ha a tészta száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát 2 cm vastagságban ostya alakban osszuk el, majd 150°C-on 45 percig süssük.

GYÜMÖLCSSÜTI


  • körte, alma, szilva ,csipkebogyó ,mazsola
  • mogyorók
  • teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
A szilvát magozzuk ki, majd az összes hozzávalót daráljuk le. Ezt követően a masszát ujjvastagságnyira kiteríteni és formára szúrni. 200°C-on 45-50 percig süssük.
 
RÉPASÜTI
  • 100 g reszelt répa
  • 100 g szeletelt mogyoró
  • 100 g köles
  • 100 g kukorica
  • 100 g hántolt napraforgómag
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál víz
Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd kanalakkal kis tallérokat formáljunk velük. Ezeket sütőpapírra rakjuk, majd 180°C-on 10-12 percig aranybarnára sütjük!