RÁGCSÁLÓSÜTI MAGVAKBÓL
- 250 g-nyi mag
- néhány mogyoró és mazsola, esetleg néhány aszalt gyümölcsdarab
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- néhány sütőpapír
Mindent alaposan összekeverni, majd ha úgy véljük, hogy túl száraz,
akkor egy kevés vizet is önthetünk hozzá. Ezt követően alaposan keverjük
össze, formázzuk meg, majd rakjuk a sütőlapokra és 150°C-on 40-50
percig süssük meg. Fagyasztásra alkalmas, így akár egy évig is
tárolhatjuk! Ketrecben egy hétnél tovább ne tartsuk benn! Esetenként
különböző vitaminkészítményeket is adhatunk hozzá.
RÁGCSÁLÓTALLÉR
- 50 g búza
- 150 g zabpehely
- 20 g köles
- 20 g hántolatlan szezám
- 2 reszelt répa
- 1 tojás
- víz
A hozzávalókat összekeverni, majd egy rudat formáljunk belőle, amikből
vékony szeleteket vágunk. Ezt követően 10 percen át 175°C-on sütni.
Fagyasztásra alkalmas!
RÁGCSA KIFLI
- 1 csészényi zabpehely
- 1 csészényi kókuszreszelék
- 1 csészényi reszelt mogyoró
- mazsola
- szeletelt mogyoró
- reszelt alma
- banán
Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze. Abban az esetben, ha a tészta túl száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát ezután kifli alakba formáljuk meg és 150°C-on 10-15 °C-on süssük meg.
SZÍNES KEKSZEK
- Gyümölcs, zöldség
- zabpehely
- különböző magvak
- szeletelt mogyorók
- liszt
Minden
hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd terítsük ki és szúrjunk ki
különböző alakú kekszeket a megfelelő formákkal. 150°C-on 20 percig
süssük, míg megfelelően kemények nem lesznek!
MOGYORÓ-OSTYA
- tengerimalac eleség
- néhány mogyoró
- mazsola
- liszt
- tojás
Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és abban az esetben, ha a tészta száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát 2 cm vastagságban ostya alakban osszuk el, majd 150°C-on 45 percig süssük.
GYÜMÖLCSSÜTI
- körte, alma, szilva ,csipkebogyó ,mazsola
- mogyorók
- teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
A
szilvát magozzuk ki, majd az összes hozzávalót daráljuk le. Ezt
követően a masszát ujjvastagságnyira kiteríteni és formára szúrni.
200°C-on 45-50 percig süssük.
RÉPASÜTI
- 100 g reszelt répa
- 100 g szeletelt mogyoró
- 100 g köles
- 100 g kukorica
- 100 g hántolt napraforgómag
- 2 tojás
- 1 evőkanál víz
Minden
hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd kanalakkal kis tallérokat
formáljunk velük. Ezeket sütőpapírra rakjuk, majd 180°C-on 10-12 percig
aranybarnára sütjük!